30 Kasım 2012 Cuma

Doha - Maskat (2012)

25 Ekim Perşembe - Doha (Katar)
26 - 27 - 28 Ekim (cuma, cumartesi, pazar) Maskat (Umman)

doha bodrum'un en sıcak yaz günü kadar sıcaktı.
herkes akşam dışarıda, hintli, nepal'li işçiler çoğunlukta. lakin hiçbir güvenlik sorunu yok.

3-5 tane gökdelenin olduğu iş merkezi hariç genelde altyapı sorunlu. heryer inşaat halinde.
al-jazeera english tv kanalı buradan yayın yapıyor. daha önce sadece adını duymuştum ama otelde izlediğim kadarıyla gerek görüntüleri, spikerleri, gerekse içerik açısından şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli kanal.

mendirek gibi bir yerde akşamları insanlar arabaları ile gelip deniz kıyısında muhabbet ediyorlar ama hepsi erkek. ortalıkta pek kadın yok.

Doha - Islamic Center. Deniz feneri şekli İslam'ın ışığını dünyaya yayma fikrinden geliyor.


maskat'a giderken yanınıza rehber kitap alın. orada bulunmuyor. şehir 4-5 tane birbirinden ayrı bölgeden oluşuyor. toplu taşıma yok. araba kiralamak en iyisi.

ucuz otel ya da hostel gibi kavramlar da pek yok, sadece mutrah bölgesinde birkaç tane var. onlar da ederinin üzerinde. ben al fanar otelde kaldım (gecelik 40 dolar). pahalı olan ama güzel sahili, denizi olan oteller ise qurm bölgesinde.

PDO (Petroleum Development Oman), ülkenin petrolünün işlenmesinden sorumlu. 1920'lerden itibaren 7 tane petrol şirketi (BP, Shell, vs) tüm ortadoğu petrolünü çıkartan şirketler. Bunların çalışanları devlet tarafından korunan lüks sitelerde dışardakinden farklı bir hayat sürdürüyorlar.

Umman sultanı Qaboos'un tahta geçişinin 25. yılı şerefine yaptırdığı Grand Mosque modern islam mimarisinin güzel bir örneği. Dünyanın en çirkin şeyi, dünyanın en güzel şeyinin taklidi olandır. Neyse ki Umman sultanı böyle birşeye izin vermemiş.



Maskat'ta Sultan'ın dayısının sarayı

Maskat'ta 1700km kesintisiz kumsal varmış!

Maskat Grand Mosque - Modern ve etkileyici

Grand Mosque içi - dünyanın 2. en büyük el halısı burada







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder