24 Mart 2015 Salı

Prag (2015)

(21.03.2015 - 22.03.2015)
Cumartesi Prague PRG (Vaclav Havel) gidiş, pazar dönüş
Otel: Mosaic House - Bir gece 499 kron (19 euro?), gerçekten her yeri tek tek ele alınıp tasarlanmış, kaliteli bir otel. Hem 4 yıldızlı otel hem de hostel imkanları mevcut. Kahvaltı dahil değil ama otelde 200 kron (10USD) karşılığı açık büfe, zengin bir kahvaltı edebilirsiniz.

Düzenli, güzel, nezih, şık, modern, eski, tarihi, mutlu insanların yaşadığı bir şehir burası.

Artık rehber kitabım Lonely Planet'leri yanımda taşımak için ya free bag ya da e-kitap alıp cepten kullanacağım. Aynı odayı paylaştığım Kolombiya'lı Juan e-kitap kullanıyormuş, gayet de memnun gözüküyor.

Sokakta ginger'la dolaşan birçok insan gördüm (hani şu george bush'un düşmeyi başardığı 2 tekerlekli alet). Gerçekten bir mühendislik harikası. Nasıl çalıştığı şurda yazıyor:

http://science.howstuffworks.com/engineering/civil/ginger.htm

ginger'larla seyahat




dancing house

otelimin önündeki heykel

meşhur trdelnik - mayhoş bir tadı var

mezar taşları birer sanat eseri

mezar taşları bile tasarım, ne güzel!!!


şenlikli şehir meydanı

şenlikli meydan, kasvetli kilise


metroda "A'dan B'ye nasıl giderim?" yardımı

Kaldığım hostelde ranzanın üst katında yatmam gerekti. Korktum ama biraz düşününce yükseklik korkumun küçükken inşaatın 2. katından düşmemle ilgili olabileceğini farkettim. Bu beni oldukça rahatlattı (sonunda da ranzadan düşmedim)

Aklıma gelen
İnsanlar beyindeki nöronlar gibi mi acaba? Bi yerde doğup büyüyüp günün birinde Pragda Charles Bridge'de yürürken 'his english is getting worse because of me!' diyip yanındakilere hınzırca gülen (ama tabi ki benim farkıma varmayan) bir kadin ile ...
    ... kadının söylediği soze sahitlik eden, dünyanin başka bi yerinde doğmuş büyümüş, Prag'a ugramis bir adamin sessiz teması ...
Bu, ögrenen - birbiriyle sürekli yeni bağlantilar kuran nöronlarınki gibi olabilir mi? Beyin o sekilde nöronların birbirine dokunmasiyla ögrenirken insanlik da boyle insanlarin temasiyla mı öğreniyor / kolektif bir bilinç oluşturuyor acaba? Öğrendiğini pekiştirmek istediğindeyse daha sık görüşüyor; o öğretiyi tamamen benimsemek için de (birini çok severse) evleniyor mu?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder