2 Ekim 2011 Pazar

tayland (2005)

(24.06.2005 - 04.07.2005)

dünyada budizmin en yaygın olduğu ülkeye hoş geldiniz!
burada kimse kimseye bağırmıyor, çağırmıyor! thy'de çalışan, bangkok'a 2 yıllığına çalışmaya giden arkadaşım orada bulunduğu süre içinde hiç kimsenin kimseye sesini yükseltiğini duymadığını söylemişti - arada sırada ofise gelip rezalet çıkaran türk müşteriler hariç!

birbirini selamlamak için avuç içlerini birleştirip eğilerek sawadi ka (ya da sawadi kap) diyorlar. Birincisini kadınlar ikincisini erkekler söylüyor. bongkok büyük bir şehir olsa da güvenli bir yer.

nerelere gidilir:
  • Grand Palace: Burada terlik, şort, kolsuz t-shirt yasak.
  • Altın Buda, Zümrüt Buda tapınakları
  • Floating Market, Coconut Garden (Günlük tur). Pazarlığın dozunu kaçırmayın, zaten herşey çok ucuz. Pazarlık etmekle gaddar olmak arasındaki sınıra dikkat edin (etmezseniz de birşey olmaz, terbiyesizlikten kimse ölmüyor)
  • Patbong (Gece Pazarı - bkz. bir önceki pazarlık notu)
nerede yenir:
  • Fuji veya Zen sushi zincir restoranları. Tam bir sushi cenneti. 10usd'ye iki kişi sushi'ye doyabilirsiniz. Ücretsiz olarak sürekli yeşil çay servisi yapmaları da ayrıca güzeldir.

pattaya:

Burası bankgkok'tan birkaç saat uzaklıkta, dandik denilebilecek bir sahil kasabası (bodrum'un kötüsü gibi) ama hızlı botlarla inanılmaz güzel adalara denize girmeye gidilebiliyor. orada sığ sularda dahi dalarak hayatınızda görmediğiniz tropik deniz canlılarını yakından görebilirsiniz. Dalmayı bilmiyorsanız kafaya takılan cam bir kask ve tekneye bağlı hava borusu ile de daldırıyorlar.

pattaya'da travestilerin turistik bir atraksiyon olarak sunulan şovuna gitmeye hiç gerek yok. en az bir kez huysuz virjin'i izlemişseniz daha fazlasını zaten görmüşsünüz demektir.

tayland'daki seks turizmi dumur edici boyutlarda olsa da o kısmını yok sayarak güzel bir tatil geçirebilirsiniz. her gün thai masajı yaptırılsa yeridir!

dışarıda satılan çeşit çeşit tropik meyvalardan alınız, tadınız.

not: bu yazıyı özel nedenlerle kısa tutuyorum, okuyuculardan özür dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder